Första badet

Historien om Viggo del 23

Plötsligt hade andningen blivit så bra att det var dags att byta tillbaka till Niv Nava. Han blev starkare och starkare för varje dag som gick. Vikten ökade också i jämn takt. Han mådde mycket bättre och vi konstaterade att fast det varit jobbigt för oss alla när han varit sämre så var det nog det han själv behövde för att komma vidare. Han behövde en paus, låta respiratorn andas åt honom, så att han själv kunde samla sina krafter för att orka fortsätta kämpa.

Nu när vi igen blivit extuberade fick vi en ny chans att ta första badet. Lillen hann bli en månad gammal före han fick sitt första bad. Denhär gången gick det som planerat.

En dag när läkarronden kom hade jag funderat ut ett eget förslag till fortsatt vård. Det hade igen blivit dags att prova med CPAP då han snabbt blivit bättre. Istället föreslog jag att vi inte skulle byta. Lillen trivs bra i Niv nava men alla gånger vi bytt till CPAP har det helt enkelt inte funkat. Därför föreslog jag att vi behåller niv navan tills det är dags att övergå till high flow grimma. Vilket sedan är nästa steg. Den andningsmaskin han måste klara sig med när vi ska flyttas till Vasa. Läkarna var överens att dom ska ta upp det till diskussion under sitt nästa möte.

Följande dag meddela läkarna att dom diskuterat saken. Vanligtvis så gör man inte på det sättet att man hoppar över CPAP, men i praktiken kan mitt förslag fungera. Därför ska det provas att sänkas på inställningarna från niv nava och sen direkt byte till grimma.

För varje dag som gick kunde man minska på niv navans flöde. Det gick snabbt tills vi helt bytt till en vanlig high flow näsgrimma. Nu var en flytt till Vasa centralsjukhus inte långt borta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.