Sakta åt bättre hållet efter kraschen

Historien om Viggo del 22

Efter mardrömsdagen som jag berättade om senast tog det flera dagar förrän Viggo blev bättre. Om jag ska vara ärlig minns jag inte så mycket av dom dagarna. Det var som att hela jag gick på autopilot. Jonas kom till Åbo och vi fick igen bo i ett eget muminrum. Det tog flera dagar före det svängde och lillen började må bättre. När hade gått någon dag så kom en av våra egenvårdare tillbaka efter några dagars ledighet. Vi pratade mycket på dagarna och hon tyckte att vi hade alldeles tillräckligt på egen hand och det är mycket konstigt att vi som varit här längst och ännu ska vara många veckor till inte har fått ett eget rum, måste dela muminrummet och inte har fått någon psykisk hjälp.

Det tar inte lång stund förrän vår egenvårdare har ordnat med ett eget rum till oss. Vi får flytta in i isoleringsrummet under premissen om det behövs för isolering måste vi flytta ut. Men jag är nöjd så. Om vi helst får någon dag för oss själva så känns det bättre. Lillen flyttas med respirator och säng till nytt rum. Flytten görs metodiskt så att inga tuber lossnar ur respiratorn. Vi får ett eget wc med egen dusch. Kan ni tänka er vilken lycka att få duscha i eget wc och inte i avdelningens korridors wc. Bara det gör att mitt humör blir bättre.

Nyinflyttad i eget rum

Lillen hade svårt att hitta tillbaka till sin egen andning och intuberingen behölls i ungefär en vecka tills han började andas mer på egen hand. Mjölken måste igen sakta ökas uppåt så att han växer efter att magen fått vila och han har fått leva på dropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.