Viggo 1år

on

I fredags fyllde Viggo 1år. Tänk vad tiden gått snabbt. Ännu så känns det nästan som vi inte hunnit slappna av efter sjukhustiden. Vi har sjukhusbesök ganska tätt ännu men förhoppningsvis blir dom också mindre nu. Jag skrev ett inlägg om mina känslor inför födelsedagen och morsdagen men jag publicerade aldrig det. Jag är alltid lite velande om när jag blir för personlig i mina texter. Men jag tycker ändå att det är viktigt att berätta vår historia för att sprida medvetenhet om både havandeskapsförgiftning och prematuritet. Kanske kan det hjälpa någon också på något sätt.

Viggo har lärt sig jättemycket på kort tid. Han har börjat gå själv med gåvagnen och jag är övertygad om att det inte tar länge nu förrän han går helt på egen hand. När han kryper går det undan. Så inga lata dagar för oss föräldrar längre. Idag lärde han sig också att klappa händerna. Kan ni tänka er hur gulligt det är när han sitter och klappar. Han kan säga ma-ma-ma och pa-pa-pa. Sen jobbar vi på Hej! Mycket oklart men ibland undrar jag om han säger ”där” och ”titta” men njäe…det är nog troligen bara något han säger utan att förstå.

Han har minskat från tre sovstunder på dagen till två. Det har funkat ganska bra. Men nattsömnen är fortfarande lite knagglig. Men det kan bero på tänder som åter igen jobbar på i munnen. Han har tre i övre raden och två nere. Han har varit ordentligt fast i mig senaste veckorna och troligen gått genom separationsfasen.

I fredags var det alltså hans första födelsedag. Viggos släkt från pappas sida var här på fredagskvällen och min släkt var här på lördag. Jag hade gjort siffertårta och pyntat med sånt som lämnat över från dopet. Han fick fina presenter. Bl.a. sandlåda, lastbil, betongbil, leksaker till sandlådan, en gunga, cykelhjälm och kläder.

Viggo var så duktig med två egna kalas och morsdagsfirande på söndagen. Men idag märks det nog att han är trött. Så idag ska vi vila och ta det lugnt.

Jag har fått många frågor redan om siffertårtan så jag tänkte göra ett eget inlägg om den sen om ni vill det?

Ha en fin vecka alla ni som tittar in här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.