Efter kejsarsnittet

Historien om Viggo del 10

Jag minns inte så mycket egentligen efter kejsarsnittet. Jag har läst meddelanden som jag skickat till vänner men ändå känns det som jag varit i en dimma. Vilket ju faktiskt är normalt när man har smärtpump och är allvarligt sjuk.

Trots det så vet jag att de här tre kommande dagarna blev dom värsta i mitt liv. Jag grät nonstop. Min pojke låg 9 våningar ovanför mig på en avdelning som jag inte vet någonting om. Han blir omskött av människor jag aldrig träffat. Jag vet inget alls hur han har det. Herregud jag vet ju inte ens hur han ser ut.

Skötaren som är med mig från morgonen efter kejsarsnittet frågar om något är fel då jag gråter. Mitt blodtryck är skyhögt fortfarande. När jag förklarar att jag vill se min pojke förklarar hon att det inte är möjligt ännu för mig att få komma dit. Rummet är mörkt och tyst. Ingen tv, helst ingen telefonanvändning. Det är för stor risk att jag får kramper ännu. Men hon skulle försöka få barnläkaren att komma ner och uppdatera mig hur Carl mår.

Jonas och min pappa kom till Åbo på förmiddagen och då kändes det lite lättare när jag visste att mitt eget folk hade varit och sett till att han har det bra. Dom hade med sig min telefon så att dom kunde ta kort på lillen åt mig.

855gram extremprematur

Dagen flyter och min pappa och Jonas far hem till Närpes men Jonas har fått information om muminrummen nu och kan komma tillbaka i egen bil. Muminrummen är alltså några rum som sjuhuset har till förfogande som föräldrar får bo i om man har barn på sjukhuset. Det är helt gratis att bo där men de är få och efterfrågade.

Jag minns inte så mycket mer av dagen. Jag tror att jag sovit mycket och varit ganska borta. Eftersom man försökte hålla ner mitt blodtryck fick jag mycket smärtmedicin så att inte snittet skulle värka och trissa upp blodtrycket mer.

En kommentar Lägg till

  1. Anna skriver:

    Alltså shit vad du ha vuri/är strong!
    Att ens skötaren undra varför undra du grät dock. Så självklart varför! 😦

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.