855 gram

Historien om Viggo del 9

Nu vet jag iallafall att min pojke är ute och han mår troligtvis ganska bra om han orkade gråta när han kom ut. Jag slappnade av lite och plötsligt öppnades dörren och en kuvös rullas in i operationssalen. Där i låg min lilla pojke som nu var redo att föras till neonatala avdelningen. Han mådde ganska bra men behövde hjälp med andningen. Han vägde 855gram och hade fötts i vecka 26+5. En riktig sisu sa barnläkaren. Jag försökte men jag såg inte in i kuvösen. Inte ens fast dom försökte höja min säng såg jag inte över kanten. Det var dags för lillen att åka till avdelningen. Jag hade ännu inte sett mer en konturera av honom.

Min operation fortsatte smidigt. Mina skakningar avtog lite och jag fördes till uppvaket där jag skulle observeras några timmar. Till sist bestäms det att kanske jag inte behöver föras till intensiven ändå. Jag fördes tillbaka till förlossningen eftersom jag ännu var i för dåligt skick att föras till BB avdelningen.

Kl04.45 får jag min telefon och skickar ett meddelande till Jonas.

”Hej pappsin! Pojken föddes kl.02.00 han grät redan då han kom ur magen. 855g men goda förutsättningar enligt läkaren. Ligger i värmeskåp med respirator nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.