När förstavårdaren blir patient

Historien om Viggo del 6

Det blev lite omtumlande i Vasa och vi visste inte riktigt hur vi skulle ta oss till Åbo. Skulle Jonas skjutsa mig dit och åka hem samma natt? Nej,det lät för tungt. Jag ville inte att han som är ovan att vara uppe efter kl22 på kvällen skulle köra bil ensam från Åbo under natten. Så vi bestämde att jag skulle åka med FPA taxi. Sen tog det bara en liten stund före läkaren kom in och sa att jag nog ska åka med ambulans eftersom mina blodprover var så dåliga.

Från förstavårdare till patient

Försökte lite kämpa emot. Mina kollegor från ambulansen skulle köra mig till Åbo. Nog vet jag ju hur sjuk man ska vara för att åka ambulans och det kändes nog inte som jag var där ännu. Nästan skrattade åt hur befängt det var att jag skulle åka ambulans för detta. Läs:chock. När mina ambulanskollegor dök upp kändes det bra att det var folk jag kände och visste hade många års erfarenhet. Det första jag sa till dom var att vi ABSOLUT INTE ska börja köra med några blåljus på för så dålig är jag nog inte. Som tur var lyssnade dom inte på mig.

Jonas for hem till Närpes och skulle komma följande dag till Åbo. Under färden till Åbo somnade jag en stund på båren och det var inte ovanligt. Det är ju inte första gången jag är bak i en ambulans och jag kände mig trygg där. När jag vaknade kändes det annorlunda. Ansiktet hade blivit så uppsvullet att ögonen knappt gick att öppna.

När vi kom fram till TYKS var det bekant ställe. Jag har ju själv skött gravida och fört dom till förlossningen så jag vet var i byggnaden vi skulle in och hur det ser ut där innanför dörren. Det som jag inte varit med om förut är att ett helt team står redo att ta emot oss innanför dörren. Nu förstår jag. Förnekelse och chocken är över. Denna graviditet kommer inte att sluta som vi tänkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.