Plusset

Historien om Viggo del 1

Dagen då Finland firade 100 år 6:e december 2017 var dagen då vi fick reda på att vi väntade Viggo. Förr hade jag alltid inbillat mig hur överdrivet lycklig jag skulle bli när jag blev gravid men så blev det inte. Den känsla som kom över mig mest var rädsla. Rädsla för om det inte skulle gå hela vägen. Visst var jag lycklig också men rädslan var det som tog över. För rädd för att tro att det var sant.

Vardagen rullade på och några veckor senare började det plötsligt kännas lugnare. Vi hade inte vågat berätta för någon men jag kände att illamåendet började komma och jag berättade åt min förman hur det låg till och att jag kanske måste sjukskriva mig i något skede. Samma dag som jag berättat hände det som skulle vända upp och ner på graviditeten redan från början. Blödning.

En kraftig blödning. Visst är det vanligt med blödning i början av gravideter men inte såhär. Vi fick tid till ett tidigt ultraljud. Vi skulle och konstatera missfallet. Jag rörde mig inte ur sängen på flera dagar. Illamåendet var fortfarande kvar vilket kändes jättejobbigt när graviditeten blivit avbruten.

Efter en väldigt ångestfylld resa påväg till ultraljudet och en lång väntan i väntrummet var det äntligen vår tur. Ganska snabbt säger läkaren ”Här finns det ett foster och här ser vi hjärtat som slår”. Vi fick alltså veta att vi inte alls fått missfall utan att den lilla fanns kvar ännu. Chock. Men nu hade vi 2 kritiska veckor framför oss. Det enda vi kunde göra var att hoppas krabaten skulle klara sig. Efter nyår skulle vi få komma på nytt ultraljud.

Vintersolsken ❤

2 kommentarer Lägg till

 1. Christina skriver:

  Åh, minns också de där första veckorna. Glädje blandat med oro. För min del finns ju oron kvar ännu, men inte lika stark som då i början.

  Gilla

  1. MalinS skriver:

   Ja verkligen. Och sen så blir man ju orolig för nya saker hela tiden😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.