Njurkontroll på TYKS

on

Igår kom vi hem från Åbo. Vi hade sjukhusdag igår. Blodprovstagning, ultraljud, röntgen och läkartid. Viggo har haft två njurstenar som varit så stora att dom inte kan passera av sig själv. Nu när dom kontrollerade hade ena stenen helt försvunnit och den andra hade blivit så liten att Viggo borde kunna kissa ut den. Goda nyheter! Vi ska fortsätta ge honom medicin 4 gånger per dag och så ska det utredas vidare vad det beror på att han har problem med njurarna.

Vi tyckte att det blir för mycket för Viggo att köra både till och från Åbo samma dag. En väg tar ca 4 timmar. Därför for vi en dag tidigare och spenderade dagen på IKEA. Viggo sov mest i vagnen och annars skötte han sig fint. Han satt i vagnen och såg sig runt. Allt är ju så himla spännande för en 9månaders skrutt. Efter shoppingtur checkade vi in på Scandic Turku.

På Scandic Turku
Viggos första besök på Ikea

På kvällen gick vi ut på promenad längs med ån och in till torget. Åbo är nog fint på vintern men jag är ändå tacksam att vi fick bo i Åbo på sommaren för det är då Åbo är som vackrast. Vi bodde ju där i 6 veckor på neonatala på ÅUCS efter att Viggo föddes. Det kändes också helt okej att åka hit igen för vi har inte bara traumatiska minnen därifrån utan också fina minnen.

Restaurangbåtarna i Aura å
Vintervackra Åbo

På söndag kommer nästa inlägg och då kommer första delen av ”Historien om Viggo”. En återkommande berättelse om graviditeten och prematurtiden som ni ska få läsa om på söndagar tänkte jag.

En kommentar Lägg till

  1. Christina skriver:

    Det ska bli intressant att läsa. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.