Bostadsmässan i Seinäjoki

I fredags tog jag med maken och for till Seinäjoki på bostadsmässan. Iår hade man ca 40 mässföremål att besöka. Själva bostadsmässan tycker jag är en bra sak att vi har i Finland, men ändå lämnade bostadsmässan mig lite besviken. Jag har inte besökt bostadsmässan på någon annan ort tidigare så jag vet inte hur det varit andra år. För det första var det inte det lättaste att komma som svenskspråkig besökare till mässan. Svårt nog bara att köpa biljetter och förstå sig på var man ska parkera på finska informationen. För det andra tyckte jag också att vissa inredningar var lite daterade. Men visst, smaken är som baken och man behöver inte tycka samma som mig. Annars var det bra ordnat på området med tillgångt till mat och dryck och det löpte relativt smidigt att ta sig genom husen.

Ett rum som fastnade i mitt minne är ett sovrum som går i blått, vitt och silver. När ni tänker trendiga färger nu inför hösten så tänkt MIDNATTSBLÅTT och GRÅTT. Att rummet sedan benämndes som ”Pojan makuuhuone” tycker jag utställaren skulle ha tänkt om. Blått är en färg som passar alla och jag tycker inte att man år 2016 måste bestämma att det är ett pojkrum istället för ett tonårsrum eller liknande. Nå hursomhelst är det en hel diskussion för sig men huvudpoängen var att rummet blev ett av mina favoriter och var ett av dom trendigaste sovrummen på bostadsmässan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.