Paris del 3

Eiffeltornet framkallade lite ångest för höjdrädda,hissrädda mig.

Men trots detta gick det rikitgt bra. Plan 2 var precis passligt högt. 
Vi hade inte köpt någon biljett på förhand.
Vi var där en timme före öppningen och stod långt fram i kön, ca 15min efter vi kom strömmade folk till.Om man inte köpt biljett på förhand så rekommenderar jag att man är där tidigt. Den långa kön som bildades efter oss höll i sig hela dagen och blev nästan längre och längre.
Detta gäller ju då om man ska åka med hiss,vilket jag tyckte var bästa alternativet.
Visst skulle man orka gå i trapporna men det tar tid (som man kanske inte har) plus att man är så trött i kroppen och fötterna efter mycket promenerande. Det är inte heller någon desto större prisskillnad på att gå i trappor och åka hiss.

På kvällen när det blivit mörkt så har man en ljusshow varje hel timme. Mycket folk samlas på Champ de Mars för att se den.
Musée du Louvre är värt ett besök om man är intresserad av konst.Vi är ju inte de mest konstintresserade men tyckte att vi borde besöka ett museum åtminstone då vi var i Paris.
Så ett snabbt besök på Louvren och se Mona-Lisa,strosa runt lite och sedan ut igen.
Om man vill gå in i Louvren är det viktigaste att komma ihåg att inte använda sig av ingången vid pyramiden.Kön är oändligt lång.Däremot finns det flera ingångar. Vi tog metro till Palais Royal och precis bredvid finns en ingång till Carrousel du Louvre. I första anblicken såg det ut som ett shoppingcenter,men där längst in i ett hörn fanns en ingång men liten kö.Väl inne i Louvren köper man biljetter i automater. Ta en karta och planera besöker väl vad du vill se.Det finns 14km korridorer med utställning där så fast man skulle vilja så hinner man knappast se hela Louvren på en hel dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.